Stichting OSTrain ....open source ....training .....e-learning

   
 
Laatste nieuws

Moodle gewijzigd (2:26 PM, 25-02-2013)

Moodle2 zat bij ons achter een password. Dat vonden we toch jammer. We hebben het gewijzigd. Je moet natuurlijk wel eerst een account aanmaken. Als je de mogelijkheden van Moodle vrijblijvend wilt verkennen kun je bij ons een auteursaccount aanvragen. Je ontvangt dan een handleiding. En indien nodig een auteursprogramma.

lees meer


ECDL OpenOffice Writer (9:17 PM, 19-05-2014)

We ontwikkelen lesmateriaal op basis van de ECDL-normering voor opensource. Op dit moment is er een eerste les klaar voor OpenOffice / Writer. Zie: www.linux-helpdesk.nl/wb

lees meer


Doelstelling

Vanwege het ontbreken van een duidelijke marktwerking en omdat er sprake is van een innovatief ontwikkelterrein en beperkte inverdienmogelijkheden wil OSTrain, opensource software en e-learning systemen ontwikkelen, faciliteren en ondersteunen binnen het onderwijs en het MKB. Hier sluit zij bij het overheids beleid aan. Zie: het actieplan.

Hiervoor ziet zij vijf rollen voor zichzelf:

  1. OSTrain innoveert en vertaalt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van open source software en e-learning systemen naar de behoefte in het onderwijsveld en het MKB.
  2. OSTrain begeleidt en ondersteunt het onderwijs en het MKB bij het implementeren en gebruiken van open source software e-learning systemen.
  3. OSTrain bemiddelt en ontsluit opensource software en E-learning systemen en zich richt op het vindbaar maken hiervan.
  4. OSTrain digitaliseert en distribueert educatieve content.
  5. OSTrain onderzoekt en ontwikkelt open source software en E-learning systemen.

De stichting tracht haar doel te bereiken door:

  • Het ontwikkelen en onderhouden van content via diverse domeinnamen.
  • Het verzorgen en bevorderen van scholing, kennisoverdracht en voorlichting.
  • Het uitbrengen van adviezen aan onderwijsinstellingen en het MKB.
  • Het verwerven van donateurs en subsidies.


 
Top!