Random header banner 1 Random header banner 2 Random header banner 3 Random header banner 4 Random header banner 5

Onze expertise is de combinatie van ICT en onderwijs. Wij ontwikkelen voor u een e-learning concept op maat. Onze ambitie is een hoog leerrendement te combineren met voor u lagere kosten. Hiervoor gebruiken wij alleen open source software. Dus geen verrassingen door plotselinge “noodzakelijke” pakketten waarvoor u fikse bedragen voor licenties moet neertellen. Of het nu gaat om CRM pakketten, digitaal toetsen, leersystemen, portfolio’s of ontwikkelomgevingen, wij bieden ondersteuning en trainingen bij het implementeren van e-learning, middels open source software.

Wij beschikken over ervaren consultants die u kunnen adviseren over open source en e-learning. U krijgt van ons altijd twee adviezen; een open source advies en een keuze t.a.v. een eventuele topaanbieder van een e-learningsysteem.
OSTrain kan u adviseren over:

  • e-learning systemen: LMS, LCMS, live e-learningsystemen en toetssystemen;
  • contentontwikkeling: tools, standaarden, ontwikkelmethodes en de organisatorische implementatie van e-learningsystemen

Wij hosten deze systemen desgewenst;

  • op uw eigen server of op die van ons;
  • met lessen door u gemaakt of door ons;
  • met instructies aan uw docenten en
  • met supervisie op uw projecten.

Vraagt u ons vooral naar de mogelijkheden om uw oude computers te gaan hergebruiken.
We kunnen voor u de oude computers weer inzetten als intelligente terminals op een terminal systeem dat wij kunnen leveren. Met NoMachine, LTSP/SkoleLinux  of 2X heeft u namelijk de mogelijkheid om 40 leerlingen of docenten gelijktijdig te laten werken op 1 centrale server. Aan de gebruikerszijde moet een terminal aangeschaft worden (ook goedkoper dan een normale computer). Maar ook een oude computer die niet zo snel meer wil, kan weer aan het werk gezet worden als intelligente terminal.
Via de server gaat alles namelijk net zo snel als de server dat maar kan.

Dit vereenvoudigt ook het onderhoud van uw computers. U hoeft niet meer eindeloos met de nieuwe software-op-CD langs de computers te gaan.
Is de nieuwe software eenmaal op de server geïnstalleerd, dan heeft iedere terminal gebruiker deze software tot z’n beschikking.

Freerk Jongsma